angst om te reanimeren

Angst om te reanimeren komt best wel vaak voor. 1 op de 3 mensen met een EHBO- of angst om te reanimerenBHV-diploma blijkt niet in actie te durven komen als er gereanimeerd moet worden. Best wel raar als je bedenkt dat iedereen die een cursus heeft gevolgd het juist een zeer interessant onderwerp vindt. Het reanimeren op een pop geeft dan ook geen enkel probleem. Maar het idee om dit op een echt persoon te moeten uitvoeren is een heel ander verhaal. De mensen zeggen bang te zijn om het slachtoffer pijn te doen. Zo geven zij aan tijdens een hartmassage bang zijn om een rib te breken. Echter vergeten zij in dit geval dat er een mensen leven op het spel staat. En om toe te kijken en niks te doen is de grootste fout die je hiermee kan maken. Ook de mensen die geen cursus hebben kunnen helpen, door bijvoorbeeld 112 te bellen.

Zet de angst om te reanimeren uit je hoofd

angst om te reanimerenDe angst om te reanimeren blijft bij iedereen wel een punt spelen. Zelfs voor de mensen die al eerder in een bepaalde situatie hebben gezeten, waar zij moesten reanimeren. Het is beter om een slachtoffer te helpen, dan toe te kijken. Je moet je eens inbeelden dat jij het slachtoffer bent en iedereen om je heen staat toe te kijken. Hoe moeilijk het ook is om iemand te helpen, op dat moment is dat het enige wat jij kan doen.

Wil jij ook meer leren om in bepaalde situaties te handelen, schrijf je dan in voor een cursus. Via G4S kan je verschillende veiligheidstrainingen volgen, zoals een EHBO of een BHV cursus. Hier leer je heel veel zaken die je kan toepassen als iemand een ongeval of een hartinfarct heeft gekregen. Kijk op de website van G4S voor de mogelijkheden en de trainigsprogramma’s.