Cryptomunt NEO ging voorheen door het leven als Antshares. Net als Ethereum gebruikt het een uniek blockchain algoritme waar ook slimme contracten mogelijk zijn. Het zorgt voor gedecentraliseerde handel. NEO – genoemd naar een personage uit The Matrix –  zou zelfs al oplossingen hebben voor problemen die Ethereum vatbaar maakt voor hackers.

Je kan NEO dus vergelijken met Ethereum, maar dan voornamelijk gericht op China. Ethereum = Westen – NEO = China.

Een ander voordeel dat NEO heeft ten opzichte van Ethereum, is de codering. NEO maakt gebruik van traditionele coderingsprogramma’s. Ethereum heeft zijn eigen taal om te coderen. Op die manier staat NEO veel meer open voor nieuwe ontwikkelaars.

Begin dit jaar noteerde de prijs van NEO nog op $0,14. Maar de laatste 2 maanden zit de prijs fors in de lift. Vandaag noteert NEO rond $50. Dat is een stijging van maar liefst 35.000% op enkele maanden.

Waar de Ether de munt is die wordt gebruikt op het netwerk van Ethereum, is GAS de munt die wordt gebruikt op het netwerk van NEO.

Wie NEO koopt, is als het ware een aandeelhouder van het netwerk. Je hebt zelfs ‘stemrecht’ om mee te beslissen wat er met het netwerk gebeurt. NEO houders beslissen mee over de transactiekosten op het netwerk.

Maak een gratis NEO wallet aan bij Bitvavo