Cursus administratief medewerker: wat heb je eraan?

Denk je erover na om een cursus administratief medewerker te volgen? Er is altijd wel vraag naar personeel dat administratief geschoold is. Dit komt omdat vrijwel iedere organisatie administratieve werkzaamheden heeft die uitgevoerd moeten worden. Met het aannemen van een administratief medewerker wordt veel werk uit handen genomen. Het is goed mogelijk om een cursus administratief medewerker te volgen waarmee je jezelf voorbereid op de werkzaamheden die bij deze positie komen kijken.

Als administratief medewerker heb je verschillende werkzaamheden. Zo beantwoord je telefoontjes en mails, verwerk je de post, maak je brieven, houd je dossiers bij, maak je afspraken en meer. Een cursus administratief medewerker is vooral een aanrader wanneer je graag met veel verschillende dingen bezig bent en waar je in contact komt met veel verschillende mensen. Je bent als administratief medewerker breed inzetbaar en daardoor kun je met deze cursus heel veel kanten op.

De inhoud van de cursus administratief medewerker

Wat leer je tijdens de opleiding? In de eerste plaats ga je aan de slag met toetsenbordvaardigheid, maar komt ook MS Office aan bod. Verder is de kantoorpraktijk belangrijk om te leren, waarin je leert klantgericht te werken en om te gaan met gesprekken. Verder komt er nog een vervolg van MS Office langs en tot slot ga je aan de slag met taal en rekenen (bedrijfsrekenen). Je hebt geen specifieke vooropleiding nodig, maar het is wel aan te raden om de Nederlandse taal goed te beheersen in woord en schrift.