Glucosemeter kopen

glucosemeter kopen

Een medisch hulpmiddel dat wordt gebruikt voor het bepalen van de absolute glucoseconcentratie in het bloed staat bekend als een glucosemeter. Het is een van de belangrijkste apparaten om thuis de bloedsuikerspiegel te controleren.

Wat doet glucose?

Je hele lichaam van spieren tot organen tot je hersenen halen energie uit je bloed. Door het eten van koolhydraten zetten je darmen deze om in glucose: de brandstof voor je lichaam. Wanneer organen deze glucose niet meer normaal opnemen in het bloed, dan kan je ernstig ziek worden.

glucosemeter kopen

Diabetes en glucose meten

Als je te horen krijgt, dat je aan diabetes lijdt, kan dit een harde klap zijn. Maar dankzij de medische wereld, hoeft dit geen belemmering te zijn om door te gaan met je leven. Met medicatie, meer bewegen en anders te gaan eten kom je al een stuk verder.
Een glucosemeter kopen is dan ook een rake aankoop. Dit toestel meet in een mum van tijd je bloedglucose. Via een vingerprikje leg je een druppel bloed op een wegwerp strip die het toestel dan voor jou afleest. Zo krijg je een goede indicatie wat je bloedsuiker is op dat moment.