Modieuze mannen opgelet 

Hoed kopen heren? Kijk dan eens op hatland.nl! Bij hatland hebben ze namelijk alle modellen hoeden die je kan bedenken. Je kan selecteren op seizoen, door bijvoorbeeld herfst en winter of lente en zomer aan te kruisen. Ook kan je selecteren op materiaal: leren hoeden, wollen hoeden, stoffen hoeden of hoeden gemaakt van stro. Verder is ook het model natuurlijk relevant: wil je een vissershoed, een Australische hoed of meer een straat pianisten-hoed? Bij hatland hebben ze het allemaal! 

Online meer aanbod 

Dat is goed om te weten, want sommige mannen weten niet meer waar ze hun hoeden zoeken moeten. Veel vrouwen dragen tegenwoordig hoedjes, want dat is momenteel trendy en wordt dus veel aangeboden. Voor mannen ligt dit echter anders, omdat de reden dat mannen een hoed dragen statistisch gezien vaker is vanuit praktische overwegingen dan met het doel er modieus uit te zien. Uiteraard spelen beide factoren een rol. Dus wil je een hoed kopen heren, laat je dan niet ontmoedigen door het feit dat er meer vrouwen hoeden worden aangeboden dan mannen hoeden. 

Selectiecriteria  

Dat er meer hoeden voor vrouwen worden aangeboden is overigens iets wat vooral zo lijkt te zijn als je rondloopt door de stad om te winkelen. Als je echter op internet kijkt, zie je dat het aanbod gelijk is. Ook dit hangt samen met het sekseverschil dat vrouwen vaker in fysieke winkels shoppen en mannen liever tijdbesparend online hun zoektocht starten. Die zoektocht kun je overigens vereenvoudigen door te selecteren op kleur: wil je een witte, beige, zwarte of anderskleurige hoed? Ook kan je selecteren op prijs: al vanaf vijfentwintig euro kan je een hoed aanschaffen, maar ook in het hogere prijssegment zijn er genoeg hoeden beschikbaar. Zorg overigens dat je, wanneer je een hoed gaat bestellen, goed weet wat precies jouw maat is. Dit weet je zeker door de omtrek van je hoofd op de breedste plaats te meten met een meetlint.