Rustigste eiland

Schiermonnikoog

Schiermonnikoog is het kleinste, rustigste en het stilst van alle Waddeneilanden, perfect om hier je hond mee te nemen want deze zijn op ieder strand welkom. Er wordt gezegd dat op het dit eiland het strand het breedste strand is van Europa, niet voor niets worden op Schiermonnikoog ook wandelcoach projecten georganiseerd. Het eiland telt welgeteld een dorpje uit de 17e en 18ee eeuw, prachtige straten vol groen kenmerken het dorp. Voor de vakantiegangers zijn er voldoende restaurantjes en terrasjes. 

Schiermonnikoog

Bunker uit de Tweede Wereldoorlog

In het oosten van het eiland ligt een bunker uit de Tweede Wereldoorlog, vanaf bunker “De Wassermann” heb je een prachtig uitzicht over het eiland. Het Oosterstrand is het breedste strand van Europa, vanaf de duinen is de branding niet zichtbaar. Het vangen van eenden werd gedaan door middel van eendenkooien, er kwam geen geweer aan te pas. Op schiermonnikoog staat nog een echte eendenkooi, deze is gerestaureerd in 1989. Natuurgebied de Kobbeduinen is een prachtig natuurgebied met bijzondere planten en bloemen.

Perfect om te wandelen

Het eiland Schiermonnikoog is perfect om lekker te wandelen, eigenlijk moet je het hele eiland zien als een groot wandelgebied. Is het broedseizoen van de vogels, dan zijn sommige gebieden niet toegankelijk. In het Oosten van het dorp vind je de mooiste ongerepte natuur, in het westen vind je meeste wandel en fietspaden op het eiland. Doe de vuurtorenloop van vuurtoren naar vuurtoren, ruim een kilometer via een pad door de duinen van de witte vuurtoren naar de rode vuurtoren.