wiet kweken

Hoe lang duurt het voordat er geoogst kan worden? Dit is de vraag die de meesten stellen bij het willen kweken van cannabis. Op deze vraag kan niet maar 1 antwoord worden gegeven. Het is namelijk zo dat dit voor een ieder anders is. Er zijn verschillende factoren die hierbij een rol spelen. Factoren als bijvoorbeeld, het zelf kweken van wiet, het type zaad dat gebruikt wordt en ook het binnen of buiten kweken van zaadjes. Dit alles heeft effect op het groeiproces van de wietplantjes en daarmee kan de oogsttijd dus verschillen. Het zijn allemaal factoren die je goed in acht moet nemen voor het zaaien.

wiet kweken

Het gemiddelde van het proces berekenen.

Om toch een antwoord op deze vraag te kunnen geven moeten wij het gemiddelde meten. Dit is per plantsoort verschillend. Om het gemiddelde te berekenen ga je uit van de tijd tussen het ontkiemen van de zaadjes tot het moment van oogsten. Het proces kan tussen de 8 en 13 weken duren afhankelijk van de werkwijze en invloeden op de plantjes. Om een goede keus te maken omtrent welk proces bij het wiet kweken het beste voor jou zal werken, is het handig om kennis over de verscheidene planten op te doen.

Oogst en droogtijd.

Ook na het oogsten van de wiettoppen is er erg veel geduld nodig. De wiettoppen hebben namelijk tijd nodig om goed te drogen voordat zij gebruikt kunnen worden. Als je de wiet langzaam laat drogen dan verhoog je de kwaliteit van de wiet. De kunst is om ze op het juiste moment te gebruiken. Dit is wanneer de takjes breken en niet meer soepel te buigen zijn. De wiet op een koele en droge plek bewaren zal maken dat ze hun kwaliteit voor een langere tijd behouden.